Jag hjälper ditt djur på distans från Algarve, Portugal

Tidigare fall

Katten Sandrea

”När jag var 8 år gammal köpte jag en katt för mina egna pengar som jag hade sparat ihop. Jag döpte henne till Sandrea.” Så inledde Sandreas husse efterlysningen av sin försvunna katt, försommaren 2014.

”Under tio års tid har vi vuxit upp sida vid sida. Hon fanns alltid där för mig när jag hade det svårt, liten väl som stor. För mig har hon alltid betytt min närmsta familj. Min kärlek till henne är djup och därför oron stor.

Om du har sett henne eller kanske vet någonting hör snälla av dig”
Några dagar efter att han satt upp efterlysningslappar i kvarteren runt hemmet, kom Sandrea tillbaka – allvarligt skadad.

På djursjukhuset konstaterades att en kota i ryggraden, nära svansen, förskjutits ur sitt läge. Nerver hade slitits av, svansen var helt förlamad och både (blodblandad) urin och avföring läckte ut utan kontroll.

”Blir det inte märkbart bättre efter fyra, max sex, veckor så är det inte mycket mer att göra” blev beskedet från veterinären.

Det var en rätt bekymrad och orolig husse, med en läckande deprimerad katt, som återvände hem. Sex veckor senare var situationen oförändrad och familjen började på allvar fundera på hur livet och tillvaron skulle bli med en inkontinent katt med dislokerad ryggkota.

Hela Sandreas väsen utstrålade skam och frustration över att kissa på sig, över att inte kunna tvätta sin förlamade svans som bara hängde rakt ner och släpades i det som rann ut, över att vara hämmad av smärtorna i ryggen, över att inte ’kunna vara katt’. Vad gör man?

Hennes husse hade ju skrivit på efterlysningslapparna ”Hon fanns alltid där för mig när jag hade det svårt” och nu var det dags att finnas där för henne. Att visa att ”vi ger inte upp”.

Efter ett tips ringde husse upp Angela på LIFE CLINIC i Täby.

”Det lät verkligen jätteflummigt, men vi bestämde oss för att testa ändå. Och även om Angela sade i telefon att katterna älskar behandlingen så trodde jag inte alls på det. Jag vet hur ångestfyllt varje veterinärbesök har varit, för alla våra katter som dessutom hatar att åka bil.”

Efter första besöket, då Sandrea legat stilla i två timmar kopplad till LIFE System via två stora band som spänts runt hennes mage, var det som en helt ny katt som kom hem. Plötsligt fanns energi och livsglädje där igen – trots inkontinens och svansförlamning. Den extra energin och glädjen höll i sig i några dagar innan den började avta, men återgick aldrig till hur det var innan besöket hos Angela.

Ett par behandlingar hanns med under sommaren och senare under höst och vinter har de kompletterats med laserbehandlingar av främst rygg, nacke och svans.

Angela hittade så mycket mer än bara den skadade kotan, bl.a. nacksmärtor som sannolikt var kvar från en olycka året innan. Steg för steg har Sandrea blivit friskare och gladare, en bit av svansen har återfått rörligheten, den dislokerade kotan är bra och mentalt mår hon också så mycket bättre nu. Vi håller tummarna för att de återstående nervskadorna ska kunna läkas

Människor går att lura med placebo-effekten, men en katt som trots många mils plågsam bilfärd lägger sig spinnande tillrätta inför varje tvåtimmarsbehandling – det är svårt att bortförklara. Även om hon aldrig blir helt återställd så har vi gjort vad vi kan, och lärt oss själva mycket på köpet. 

Med Sandrea som föredöme har jag själv provat kvantmedicinbehandlingar med LIFE System och NES – inte för en specifik åkomma utan för en bättre total balans, och det händer verkligen saker…

Vi har flyttat, läs mer »